Политическа партия ГЕРБ провежда извънреден брифинг по повод скандала с КЕВР и увеличението на цената на природния газ. Увеличението на тока е абсолютно неприемливо, особено с политиката от последните години. Това заяви Томислав Дончев.
По думите му е получил информация, че по време на срещата на КЕВР за цената на газа е имало представители на левицата.

Когато коментираме опасността от повишаване цената на газа, евентуално увеличение на цената му с 1/3 е абсолютно неприемливо - и за бизнеса и за гражданите", сподели Томислав Дончев.

"Опитите да се търсят едни сценарии, в които се повишава цената на някои енергиен ресурс отвъд нашия контрол и после се формират протести - този филм сме го гледали преди 4 години. Казвам го това, защото преди малко ме информираха, че в протеста пред КЕВР са забелязани лица на левицата"

"Смятаме, че това повишаване на цената е като един капан за бъдещето правителство", посочи още Дончев.
 


"Това увеличение е неприемливо по няколко причини, обясни и Теменужка Петкова, като посочи и тях.

"Обвиненията от БСП са несериозни. Служебното правителство е тяхно. Според мен това е залагане на капан пред едно бъдещо управление на ГЕРБ. От КЕВР трябва да преосмислят решението си. Министерството на енергетиката трябва да преразгледа цената на газа", обяви тя.

"Аз не искам да коментирам КЕВР. През последните години беше направено много за независимостта на комисията. Искането за увеличение на цената на газа идва от едно държавно дружество. Тук трябва да се намеси Министерството на енергетиката и да си свърши работата. Държавата трябва да впрегне ресурса си и да реши този проблем. Резерви за това има", категоричен беше Дончев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!