След като по-рано днес премиерът Бойко Борисов даде извънредна конференция, свързана с нападките на президента Румен Радев към него, сега лидерът на ГЕРБ се пусна на живо в личния си фейсбук профил.

"Убеден съм, че след акто години наред изпълняваме всички ангажименти, свързани с опазване на границите и спиране на бежанците, то трябва да бъдем приети в чакалнята на ЕС и Шенген. Трябва тези, които са отличници да получат и отлични резултати. С цялото ми уважение към Гърция, но не може те да са там, а ние не", категоричен е премиерът.

"Ако трябва и ние да станем недисциплинирани, че да ни обърнат внимание", пошегува се Борисов.

"Ще работя за мира", категорично обеща премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов говори в Мюнхен по време на традиционната Конференция по сигурността. Тя се провежда днес и утре.
 
За последните пет десетилетия Мюнхенската конференция по сигурността, която ежегодно събира над 450 лидери от цял свят, се превърна в основен глобален форум за обсъждане на политиката за сигурност.
 
Фокус тази година е поставен върху въпроси като ролята на Европейския съюз като глобален участник в отношенията за сигурност, заплахите пред международния ред, контрола върху въоръжението, включително напрежението, породено от ядрената програма на Северна Корея.
 
Премиерът Борисов участва в официалната вечеря за откриването на Конференцията на тема “Нови идеи за Европа”, както и в различни дискусии, посветени на трансатлантическите отношения и сътрудничеството в отбраната между ЕС и НАТО, отбранителния съюз на ЕС.
 
В българската делегация за Мюнхенската конференция по сигурността е и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!