"Успяхме да опазим държавата от терористични актове, каквито имахме в миналото. Какъвто да речем имаше в Сарафово. Успяхме да върнем и руските туристи у нас", това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

"Проведохме една нормална работна среща“, поясни още лидерът на ГЕРБ.

По думите му всички евролидери искат американският президент Доналд Тръмп да се върне към споразумението за климатичните промени, защото се виждат сериозни заплахи.

"Една от причините за миграциите са и климатичните промени", уточни Борисов.

По повод днешния вот на недоверие премиерът каза: "Това е демокрацията. БСП управлява десетилетия, а мигар всички не знаем какво беше здравеопазването по тяхно време. Там можеше само с връзки човек да си намери лекарства или да се увреди в правителствена болница. В парламента достатъчно се обиждаха и достатъчно гадости си наговориха. Да им се смеят хората. Аз няма да се включа".

Борисов коментира и изказването на вицепремиера Валери Симеонов, който нарече майките "група кресливи жени с уж болни деца". Репортерката, която попита премиера обаче се обърка и нарече Симеонов "премиер".

"Чакайте, да не в България да е станал преврат", пошегува се Борисов и все пак каза: "Мога само да се извиня от името на правителството за това, което е казал. Това е недопустимо и неправилно. Нещастието на хората не трябва да бъде използва както от БСП, така и от Симеонов. Не може на техен гръб да се гради политика".



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!