Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма да се извини за думите си по адрес на руския патриарх Кирил.

Симеонов уточни, че в управляващата коалиция има различия, но депутатите ѝ са достатъчни за подкрепа на кабинета.

Преди два дни пред БНТ Симеонов нарече руския патриарх „цигарен патриарх“, „второразрядно ченге“ и пр. Думите му предизвикаха скандал в редиците на Обединените патриоти и „Атака“ и ВМРО се разграничиха от тях и поискаха вицепремиерът да се извини, а Волен Сидеров дори заяви, че управлението може и без Симеонов.
 

"Става дума за принципи, никой не е женен за тая коалиция. Можем и без Симеонов, и без Каракачанов", пък коментира темата лидерът на "Атака" Волен Сидеров.


"Смятам, че можем да проведем нормален човешки диалог. По-добре да си човек с емоции, отколкото без. Изказването на Симеонов не беше съгласувано с нас. Господин Сидеров предупреди, че ще поиска становище", заяви на свой ред лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Не приемам никой да квалифицира и критикува българските институции. Аз съм писал декларации за разграничаване, не се говорят не достатъчно премерени неща. Един министър и депутат трябва да си дава сметка как ще се приеме едно изказване. Говорил съм с партньорите бавно и спокойно. Всичко се лекува с времето“, смята още Каракачанов.
 


„Когато излизаш с крайни изказвания, трябва да ги съгласуваш с някого“, добави лидерът на ВМРО.
 

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!