Цялото това настроение срещу мен е отвратително. Първо искам да кажа, че тези над три милиона души, които гласуваха на референдума не са бюлетини – това са хора, съдби, мечти и надежди. Изумително е, че те са решили да гласуват. Това е изключителна отговорност, която ме натоварва – оценявам го и правя това, което позволява закона и Конституцията. Това заяви Слави Трифонов на извънредна пресконференция, в която говори за изборите от референдума, който инициираха от шоуто му.
Дали ще направя партия и как ще реагирам ще покажат обстоятелствата. И аз не бях сигурен, че референдумът ще стигне до успешен край, но в крайна сметка победихме системата, заяви Трифонов на въпрос, отправен му от Илиана Беновска, която го попита ще прави ли политическа кариера.
 

Полезна инициатива е да има електронно гласуване. Отвратително е как са се редили хората по опашки. Сегашното гласуване е архаичено и остаряло. Затова електронното гласуване ще е нашата битка, която остава, категоричен е той.

Трифонов заяви, че всичко, което ще правят, ще зависи от това как го подкрепят хората.

Когато трябва да пея ще пея, когато ще трябва да правя референдуми - ще ги правя, когато искам да правя секс - ще го правя, поясни още той, попитан отново от Беновска дали ще продължава да пее "Няма такава държава".

Ако депутатите не се съобразяват с желанието на народа, то това ще стане по друг начин, закани се Трифонов.

Мажоритарният избор и задължителното гласуване не могат да се провалят - това действа в редица европейски държави, каза той.

Политическата класа получи звучен шамар от своя суверен, който гласува на този референдум. Не може политиците да не се съобразят – това е логичният път, към който върви нашата страна. Трябва да намерим формулата българският гражданин да бъде щастлив в страната си. Това ще стане при всички положения, защото когато хората решат нещо да се случи - то се случва, отговори Трифонов на въпрос на Сашо Диков.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА