Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов.
Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството, съобщиха от правителствената пресслужба. 


Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. „Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

Както БЛИЦ съобщи, днес Върховната касационна прокуратура започна проверка заради публикации в медиите за злоупотреба с евросредства на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. Обвиненията срещу него са, че е имал парцел, който после продал и там построили хотел. След това имал наглостта и да го посещава от време на време със семейството си. И тук „разследването“ придобива неочакван завой – щом земята някога била негова, а после ходел на почивка, то значи собствеността е негова.

Нова фаза на апартаментгейт – атакуват заместник-министър, че е бил на хотел 

От прокуратурата обявиха, че са поискали копие от Държавен фонд "Земеделие" на проекта и ще вземат писмени обяснения от служителите, които са го одобрили и които трябва да следят за изпълнението му. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ