Кабинетът „Борисов 2” е 94-то правителство на Република България, избрано от 43-то Народно събрание на 7 ноември 2014 г. Правителството е сформирано от ГЕРБ и Реформаторския блок с подкрепата на Патриотичния фронт и „Алтернатива за българско възраждане“. От началото на мандата му в кабинета са направени 4 промени. Това припомня в обзор Агенция "Фокус".
На 11 март 2015 г. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подаде оставка, а мястото му зае вицепремиерът по коалиционни въпроси Румяна Бъчварова. Мотивът на Вучков бе отказа на правната дирекция на Министерския съвет да обяви за неоснователно искането му за смяна на главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и ДАТО. 

На 18 декември 2015 г. Христо Иванов се оттегли от поста министър на правосъдието заради наложените промени в първоначалния текст на съдебната реформа. На негово място бе назначена Екатерина Захариева.

На 3 февруари по искане на премиера Борисов оставка подаде и министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, като причината за това бяха „системно проявяващи се проблеми в сектора”, а конкретния повод- скандал с новите учебни програми. Поста на Танев пое вицепремиерът по по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева.

На 10 май след решението на АБВ да оттегли подкрепата си за ГЕРБ министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин също се оттегля от поста си, а на негово място Зорница Русинова, което до този момента заема поста на зам.-министър. 

До оставката на Кабинета се стигна след като по предварителни данни кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Цецка Цачева остана втора след издигнатия от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев. Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако ГЕРБ загуби на първи тур президентските избори, още същата вечер ще подаде оставка, но въпреки че на 6 ноември Цачева остана втора в крайния резултат Борисов обясни, че ще разпусне кабинета след резултатите от балотажа, за да не създава „какафония в страната“ за една седмица. 

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ!