Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на здравеопазването е назначен Петко Стефановски, който заемаше същия пост и при предходното служебно правителство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Като заместник-министри на културата се връщат също Амелия Гешева и Илко Ганев.  

Припомняме, че както БЛИЦ в ъв вторник (27 август) вторият служебен кабинет на Димитър Главчев положи клетва в Народното събрание. А преди това държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаване на служебно правителство на Република България в състава, предложен от досегашния служебен премиер. 

Новият стар служебен премиер представи своя кабинет на 26 август на „Дондуков 2“ и получи одобрението на държавния главакойто само преди седмица отказа да приеме предложеното от Горица Грънчарова правителство заради участието в него на Калин Стоянов като вътрешен министър.

Този път Главчев, който сам подчерта, че е съставил този кабинет във взаимодействие с президента Радев, не беше допуснал тази грешка и мястото на Стоянов ще бъде заето от Атанас Илков, който е полицейски служител от кариерата.

Освен тази смяна в правителството има още две нови лица. Първото е на досегашния заместник-външен министър Иван Кондов, който оглавява МВнР.