Обратното броене за реденето на новия служебен кабинет приключи и определената за премиер Горица Кожарева трябва да представи днес пред президента Румен Радев състава на новия Министерски съвет.

Преди 10 дни Румен Радев ѝ даде срок да бъде готова до 19 август, за да може предсрочните парламентарни избори да се проведат на 20 октомври.

Това, което е категорично ясно досега, е, че трима от сегашните служебни министри остават и в следващия кабинет. Това са вицепремиерът и служебен министър на финансите Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов както и икономическият - Петко Николов.

През последните десет дни кандидатът за служебен премиер разговаря както с настоящите министри, така и с други експерти.

Тези разговори обаче останаха далеч от камерите и микрофоните, а Горица Кожарева реши да запази мълчание през цялото време, в което търсеше най-подходящите министри.

Днес тя трябва да влезе на „Дондуков“ 2 и да представи екипа си пред президента Румен Радев. Една от най-големите загадки е свързана с поста на министъра на вътрешните работи – дали на него ще остане Калин Стоянов, или ще има друго лице.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!