Виждаме абсолютната импотентност на ГЕРБ да направят каквито и да е крачки и постъпки с реализирането на първия мандат. Това пред bTV Калина Костадинова от „Продължаваме промяната“.

„За два месеца няма нито разговори, нито коалиционни преговори, нито някаква визия, заради което в този вакуум ние решихме да действаме по-бързо и да представим нашата визия, защото ние имаме план за управление, имаме визия как да излезем от тази криза, имаме визия как да помогнем на хората и как да се борим за решаването на техните проблеми, а не да се занимаваме с другите партии за измислените им начини, по които да решават собствените си партийни проблеми“, каза Калина Костадинова.

Тя допълни, че са готови да поемат отговорност с правителство на малцинството между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

"Такава клатеща конструкция, като правителство на малцинството, би била изключително тежка и затова имаме ясни условия кои са законопроектите, които трябва да бъдат приети преди да реализираме мандата, защото това ще покаже, че този парламент има желание да излъчи кабинет и да работи за хората", допълни тя.

По думите й, има едно бясно препускане за приемане на Изборния кодекс.

"Има около 30 законопроекта, които не гледаме в комисии, не биват вкарани в дневния ред, но ние седим и циклим в едно трагикомично заседание", каза още Костадинова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук