Независимият народен представител Калоян Методиев е осъдил за клевета кмета на Перник Станислав Владимиров. Това става ясно от негов пост в социалните мрежи днес.

„Осъдих за клевета кмета на Перник Станислав Владимиров. В серия от интервюта той ме нападаше с обиди и твърдеше, че съм уволнен от президенството. Любопитно е кои лица бяха негови свидетели. Дйстващият секретар на президента Димитър Стоянов, придобил публичност като СМС-а. Извикан или поканен, или случайно минаващ, след малко ще прочетете защо,  да докаже, че съм уволнен“, заявява в публикацията в профила си Калоян Методиев. И представя фактологията:

„Адвокатите ми занесоха заповед за прекратяване на трудово правоотношение (по взаимно съгласие), трудова книжка, справка от НОИ, подписаната ми и заведена в президентството с входящ номер оставка. В съда Стоянов твърди, че съм бил освободен от длъжност. Адвокатите му показват заповедта за прекратяване (ЛС-3-10/21.09.2020) с неговия подпис като главен секретар в президентството.

И го питат: Това вашият подпис ли е? Стоянов признава, че подписът е неговият. Няма да коментирам дали това е лъжесвидетелстване. И още по-фрапантно признание от секретаря на Радев: не е гледал интервюта на ответника Владимиров, не е чел статиите и не го познава лично! Туш! Чудя се как се е озовал в съда да е негов свидетел, кой го е изпратил или поканил като е действащ секретар по отбрана на президента?

Вторият свидетел, Петя Михалевска, признава, че ме е виждала 2-3 пъти през  живота си и то за последно през 2021 година. Пак по "странно" стечение на обстоятелствата същата е назначена от служебния кабинет на Радев за шеф на държавното дружество "Институт по маркетинг" в Министерство на икономиката (все по-малко странно е как и до днес е там) и на втори договор във второ министерство с неясно каква професионална биография.

Това е от първите смени на кабинета на Гълъб Донев още през август 2022, който уволнява безапелационно директора, възрастен мъж от Перник, за да сложи на негово място младата и никога нищо неуправлявала Михалевска.

Още по-любопитно е как двама души, свързани интегрално с президента Радев, отиват да свидетелстват срещу мен, макар и неубедително, в полза на подкрепения и избран от ГЕРБ кмет на Перник. Надявам се следите логиката и правите логически връзки. За мен отговорите са ясни.

Парите по делото ще бъдат изискани по законовия ред и ще ги даря за обучение на кучета водачи за слепи хора, както правя винаги“.