„Има неща в политиката, с които може да се прави компромис. Има и такива, с които не може. Мека политика по отношение на здравето и живота на децата, а и на възрастните, не може да се прави. Група народни представители (седем, начело с Корнелия Нинова) внесохме решение, което трябва да се гласува от Народното събрание. С него поискахме райският газ да се включи към списъка с наркотичните вещества“.

Това написа в пост в социалните мрежи независимият народен представител Калоян Методиев.

Ето още какво написа Методиев: „От изслушване на здравния и вътрешния министър вчера в парламента се видя, че борбата с този бич за децата и тинейджърите не работи – прехвърля се отговорност, никой не отговаря конкретно, вносът си върви, продажбите хвърчат, проверките са проформа.

Напомням, че освен до увреждане на здравето и пристрастяване, употребата на райски газ води до репродуктивни проблеми в бъдеще. Има го в доклад от 2022 година на здравното министерство. Кой иска децата му да не могат да имат деца? И то в държавата с най-лоша демография в Европа!“.

Калоян Методиев припомни: „Райският газ отдавна е забранен във Великобритания, Франция, Ирландия, Дания и други страни. Гласуването на предложението ни в зала предстои“.