Един президент не може да е постоянна черна станция, която да продуцира негативизъм и лъжи. Това заяви политологът и началник на кабинета на икономическия министър Корнелия Нинова - Калоян Методиев.

Скандалът се разгаря: Радев закова премиера, осветли скандална изцепка на Петков

"Днешните изявления на държавния глава отново са в същата посока. Лъжата, че България изнася оръжия за Украйна беше три пъти изречена именно от Радев през април и май", каза Методиев.

"Той я продуцира в публичното пространство. Това нямаше да има значение, ако беше тиражирано от политически маргинали, а не от действащ президент", добави Методиев. 

"Рушенето на политически партии чрез управление на вътрешни опозиции, за което съм предупредил още преди две години, на институции, вече и на настоящето правителство, вече е запазена марка на президентството. Обсесията за власт е опасна за стабилността в България", каза той.

"За радост вече е демаскирана, но следва и да бъде спряна. Свалянето на правителството имаше своя институционален и координационен център и в президентството. Следващият ход на този център е да убие алтернативата и да властва над хаоса", добави началникът на кабинета на Нинова.

"Цената ще я плащат отново българските граждани, домакинства и фирми в епохата на политическо безвремие. Подредените в една линия Радев, Борисов, ДПС и Възраждане безусловно ще върнат България назад", завърши политологът.