„Самоцелното обединение е белег за слабост. Силата е да се предлагат решения на проблемите, проекти за бъдещето и морален образ. Винаги съм си мислил, че смисълът на политиката е да дава добри резултати за обществото, а не да спасява някой поединично“.

Това заяви в свой коментар за историческата победа на лейбъристите във Великобритания в пост във фейсбук политологът и независим народен представител Калоян Методиев.

Ето какво написа той:

„Лейбъристите постигнаха историческа победа на изборите във Великобритания. Лидерът им Кийр Стармър стана премиер. Преди две седмици назначи за медиен шеф на Даунинг стрийт (правителството) - Матю Дойл.

Пост с глобално значение за ядрена сила, член на СС на ООН, Г7 и т.н. Дойл разказа за първата им среща преди три години, след която поема медийната политика на лейбъристите: "Седях на интервю със Стармър и го попитах: "Кое е по-важно, обединението или да печелим? (unity or winning)". Можеше да ме замотае с формулировки как трябва да се обединим, за да спечелим и прочие, но без нито секунда колебание Стармър ми отвърна "Да печелим!".

И спечелиха. Споделям напълно това мнение. Самоцелното обединение е белег за слабост. Силата е да се предлагат решения на проблемите, проекти за бъдещето и морален образ. Винаги съм си мислил, че смисълът на политиката е да дава добри резултати за обществото, а не да спасява някой поединично“.