Поведението на президента Румен Радев не е удобно на ГЕРБ и на управляващите. Те смятат, че неговата личност трябва да е тиха. Росен Плевнелиев обезличи институцията. Това коментира в предаването "Беновска пита" по Канал 3 Калоян Паргов от БСП.

"Проектите Бургас-Александруполис, АЕЦ "Белене" и "Южен поток" са провалени. За какво да дойде Путин в България. Винаги всички вини са приписвани на БСП. Какво прави ГЕРБ като самостоятелна и единствена партия, как предлага да стоплим отношенията с Русия", допълни Паргов.

"Едва ли по това може да мерим Нинова и Борисов. Формулирах една теза, че военнополитическите отношения със САЩ не бива да пречат на икономическите, културните и религиозните с Русия. Аз виждам, че тази теза добре се възприема и от американска, и от руска страна. България трябва ясно да си изясни какво е мястото на политиката в отношенията й с Русия и докъде и доколко", добави Калоян Паргов. 

"Това е въпросният баланс. Много неща, които се случват на Балканите се приписват на геополитическото противопоставяне между САЩ и Русия. Има голяма доза истина в това", каза Паргов. 

Реакцията на президента Радев, че не е знаел за срещата на Борисов с Ердоган и представителите на върха на ЕС, Паргов коментира така: "Надупването тръгна от премиера Борисов. Президентът заби топката, премиерът я върна. Държавата се управлява като тенис на корт. Срещата с Турция е необходима и трябва да се подготви старателно".

Относно ЧЕЗ Паргов заяви: Разликата между ЧЕЗ и "Техноимпекс" е, че сделката за ЧЕЗ засяха 1/3 от електроенергийната система, второто по големина предприятие след ЕСО, което има отношение към националната сигурност. БСП иска държавата да се върне в това ЕРП. Връщането на държавата в икономиката е теза на БСП. А държавата се чуди какво става и коя е Гинка", каза още Калоян Паргов.