Лидерът на софийската структура на БСП Калоян Паргов отговори пред БЛИЦ на упреците на Стефан Данаилов, че поддържайки евентуална кандидатура на Мая Манолова за президент, разцепва партията.
„На 14 август има заседание на Националния съвет. БСП трябва да спре „да вади портретите си” публично и малко да се умирят всички. В момента има нужда от спокойствие”, коментира той.

"Без значение как ще протече дебатът в Националния съвет на 14-ти август, след това всички трябва да работим за избраната кандидат - президентска двойка. 
Оттук нататък всеки, който се опитва да се обяснява, да вади или да показва лични каузи и инетреси, вреди не само на себе си но и на БСП и ясно показва, че не желае БСП да спечели тези избори.  Имаме всички щансове вотът наесен да бъде в наша полза. Ако някой си мисли, че Борисов ще се уплаши от такава разпасана армия, каквато изглежда БСП в момента, заставайки зад един силен генерал, жестоко се лъже", заяви още Калоян Паргов.

По-рано днес Мая Манолова също коментира разразилия се скандал в БСП и спомена името на лидера на софийската организация на социалистите сред тези, които биха застанали зад нея при евентуалната й кандидатура за президент.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ