Кандидатът за президент на Съединените щати Камала Харис и свързаните с нея политически комитети са събрали над 1 млрд. долара от президентската си кампания от юли месец досега, предават световните агенции.

Откакто Харис замени президента Джо Байдън на 21 юли, в касите на нейната кампания и свързаните с нея политически комитети и Демократическата партия потекоха долари с безпрецедентни темпове, отбелязва агенцията.

В деня, в който Харис бе обявена за кандидат, тя събра 25 млн. долара, а за около месец бе натрупала 500 млн. долара.

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп и Републиканската партия набраха 130 млн. долара през август, оставяйки 295 млн. долара в наличност в края на месеца срещу 404 млн. долара за Харис и демократите.

Тръмп потвърди отказа си за втори дебат с Харис

Междувременно Доналд Тръмп заяви в сряда, че няма да участва в нов дебат с Камала Харис малко след като Fox News покани двамата претенденти за президентския пост да участват в евентуален втори дебат на 24 или 27 октомври. Първият им дебат беше на 10 септември.

Тръмп заяви, че няма да има друг дебат преди изборите на 5 ноември. В миналото той отхвърли и покана от CNN за дебат на 23 октомври, която беше приета от Харис.