От "Продължаваме промяната" поставиха условие за подкрепа на кабинет с мандат на БСП - да бъдат приети промените в КПКОНПИ и Бойко Рашков да бъде избран за шеф на Антикорупционната комисия. 

"Много е важно да минем през тези стъпки, защото това беше цялата идея на правителството. Идеята да се борим с корупцията. За да съставим ново правителство, което да стои зад антикорупционни промени, трябва да го покажем.

Ние стоим зад името на Бойко Рашков, защото той е единственият, който не само показа, че има желание, а предприе действия за борба с престъпност по високите етажи", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев за "България сутрин" по Bg On Air.

По думите му в момента не обсъждат никакви имена за кабинета, а единствено обсъждат дали ще има достатъчно депутати, които да кажат "не" на корупцията. 

"Имаме програма вече и тя започва с промените в КПКОНПИ. Смятаме, че тази програма е добра за България и вървим по нея без да отлагаме. Трябва да вървим по стъпките на закона. Не можем да позволим да правим това, което 12 години досега се правеше.

Всичко трябва да е прозрачно - не само парламентът да го вижда, но и хората", подчерта още той. И завърши с коментар за подалия оставка Георги Гвоздейков, заявявайки, че с него много добре са работели досега и не знае причините за напускането му на Народното събрание.