Адвокат Светла Миланова е 10-та в листата на паневропейската партия ВОЛТ за депутат в Европейския парламент и се изживява от няколко години като яростен защитник на бедните и онеправданите български граждани и реформатор на съдебната система. До тук чудесно, но стига това да не е в неин личен интерес.

Коя е адвокат Светла Миланова? Представя се от сдружение „Солидарност” и гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение”, вярна съратница и съучастница в медийните изяви и митинги на кредитния милионер Ивайло Илиев, за който БЛИЦ вече съобщи. Срещу Ивайло Илиев има заведени 13 изпълнителни дела, по които дължи над 7 млн. лв., които с лихвите са набъбнали още повече. Ясен е личният  мотив на „милионера-бедняк“ в оплюването на съдии, правосъдния министър и частните съдебни изпълнители – да се спрат делата срещу него и отново да си купи хеликоптер.

Паметливи обаче припомнят, че и адвокат Миланова също има лични мотиви в яростните си атаки с доноси по медиите срещу съдии и ЧСИ-та, тъй като срещу членове на семейството й има заведени изпълнителни дела. А докато се представя за по-праведна от Папата, адвокатката си прави реклама и така набира клиенти, което е абсолютно забранено от Закона за адвокатурата. Пробвайки така да изсмуче от „гражданските нули”, както нарича хората, и последните им стотинки, с обещания за адвокатска защита. Все пак, гледайки я по телевизиите как разнася доноси, нека гражданите да проверят колко дела е спечелила и колко длъжници е „спасила”.

Партия ВОЛТ е добре също да проверява кандидатите си за евродепутати и мотивите им за участие в листите. Защото ако евентуално Миланова стане депутат в Европейския парламент, сигурно още отсега предвкусва каква нова клиентела я очаква, за сметка на „съдебната реформа“, която бързо ще забрави.