"На хората им омръзна да бъдат неми свидетели на това, което се случва в страната. Желанието на обществото е промяната, която ние заявихме  да се случи и да се сложи край на това 10 годишно управление на ГЕРБ". Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на БСП Иван Кръстев пред БСТВ.


Той коментира, че  през последните няколко седмици много хора, които не са с леви убеждения, декларират готовност да гласуват за БСП и да помагат в кампанията на левицата. "Те също като нас искат реална борба с корупцията, промяна на този модел на управление и възстановяване на правовия ред в държавата", каза още социалистът.  

Иван Кръстев коментира, че от говоренето на кандидатите на ГЕРБ разбираме, че техните приоритети са: дигитализация, построяване на европейски супер компютър, борба с хибридните атаки и фалшивите новини, които според тях са огромен проблем на България. "Във всичките срещи,  които провеждаме, не чух нито един един гражданин да изрази мнение, че нещо от тези неща е важно за него. Проблемите, които вълнуват хората, са доходите, достъпът до здравеопазване, образование и публични услуги", заяви Кръстев. Той добави, че преди година и половина ЕП е  приел т.нар европейски стълб на социалните  правата. Социалистът обясни, че в него се постановяват 20 основни принципа, свързани с правото на труд, социалната закрила, достъпа до здравеопазване, социални услуги и борбата с бедността. "Тези принципи, които са важни за България и българските граждани, тепърва трябва да придобият смисъл и да гарантират, че европейският социален модел ще стане факт. За съжаление обаче, управляващата в Европа десница унищожи някои от постиженията на този модел", заяви кандидатът за евродепутат.

Иван Кръстев коментира и случващото се с детския лагер в Равда- той заяви,  че това е  разграбване на общинско имущество. "Стойността на парцела, който е на първа линия, е оценена на под 1 млн. лв. Някой иска да строи нещо там и по наша информация той е свързан с управляващите в Казанлък. Циничното в случая е, че потърпевши са децата на Казанлък. Вместо да инвестираме в пълноценната почивка на децата, частният интерес отново надделя", категоричен бе Кръстев.