Кандидати за кметове и общински съветници на АБВ взеха участие в демонстративна баскетболна среща, част от инициативите на партията, свързани с насърчаването на спорта в България.

В двубой един срещу друг се изправиха два отбора, съставени от ветерани от Плевен и София.

След края на срещата Ивайло Калфин, водач на АБВ за листата за общински съветници в София заяви: „За мен е важно развитието на спорта да бъде една от приоритетните теми, която винаги ще бъде на дневен ред в Столичния общински съвет.

Всички хора в София, особено младите, се нуждаят от по-добри условия, от повече зали за спорт. Те не са достатъчно в момента, а графиците им са пълни от сутрин до вечер. Особено през зимния сезон се практикува много трудно масов спорт в България. За това през следващия мандат на този проблем трябва да се обърне особено внимание“.

Думите му подкрепи Цветан Антов, кандидат на АБВ за кмет на Плевен, който е и настоящ общински съветник в града.

„По време на моя настоящ мандат, като общински съветник в Плевен, средствата които се отделят за спорт са се удвоили. Въпреки това смятам, че това изобщо не е достатъчно. Трябва да наблегнем на спортните бази.


Те са в окаяно състояние, а това не създава условия за качествен тренировъчен процес на нашите спортисти. Това отблъсква младите хора от спорта, а той е освен всичко друго и здраве. Ако искаме България да има качествени,  професионални спортисти, трябва да се погрижим те да се развиват в добри условия“, заяви той.

В демонстративния баскетболен двубой участие взеха няколко от кандидатите на АБВ за общински съветници в София и различни населени места в България, сред тях беше и кандидатът на партията за кмет на Дупница Георги Градевски.