Приоритетите, които бяха обявени, са съгласувани на срещите, които проведохме с БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". На тях установихме, че има сериозно припокриване на нещата, които ние и колегите искаме да изпълним.

Получихме принципно подкрепа на експертните срещи. Дали ще се превърне в реална подкрепа с гласуване, предстои да видим, заяви пред БНТ предложеният от „Има такъв народ” за министър на финансите Пламен Данаилов.

„Програмата, с която ние се явихме на изборите, програмата, за която хората ни гласуваха доверие, беше представена на трите партии. По нея сме работили в последните 3 години.

Срещнахме сериозна подкрепа. Стигнахме до изводи, че ако може да се говори за различия, те са в нюансите. Те ще бъдат изглаждани в последващ етап на разговори в парламентарните комисии, които скоро ще бъдат сформирани.

Програмата ни е явна и ясна, още на предходните избори. Първо беше представена на сайта на партията”, добави той.
 
„Актуализацията на бюджета, която внесе служебният кабинет, не беше съгласувана. Имаше съществени пропуски. Необходима е актуализация на пенсиите. Всички работещи също трябва да получат достойни заплати”, коментира Пламен Данаилов.

Той добави, че ще бъде направена ревизия на актуализацията. „Ще търсим универсални правила, които да не зависят от много сложни критерии, за да може бързо, ясно и прозрачно хората да знаят какво ще получат”, каза още той и уточни, че новата актуализация ще бъде внесена в най-кратко време.

Коментирайки работата на служебния министър Асен Василев, Данаилов заяви, че това, което се предлага, е по-лява политика.
„Нашата политика е насочена към хората, към бизнеса.

Семейното подоходно облагане е нещо, което трябва да се случи в България. Позицията ни е твърдо за запазване на плоския данък. Съгласни сме да разговаряме за необлагаем минимум.

Не сме затваряли вратата за никой и най-вероятно разговорите за подкрепа на правителството ще продължат още утре. Склонни сме да изслушаме всички. За нас властта не е самоцел. Нека да видим какво ще предложат колегите и тогава ще видим дали можем да ревизираме някои от нашите виждания", каза още той.  

„Нито сме затваряли врата, нито сме казвали край, повече няма да разговаряме. Най-вероятно, още утре ще продължат разговорите", допълни Данаилов по повод решението на НС на БСП разговорите с партията му да продължат