„Получава се опити за овладяване и на трите власти от олигархично медийния кръг. Дълги години наблюдавахме безропотно този процес, но сега след пет поредни избори нямаме работещ парламент, нямаме законодателна власт“, това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на Народното събрание (НС).

Мустафа Карадайъ, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Става въпрос за Прокопиев и не персонално за него, а за кръга „Прокопиев“, които ние сме го дефинирали точно.

Онези шамани, които в края на комунизма не се бяха реализирали, а след падането му се опитаха да завладея дясното. Мислеха си, че са инженерите и на лявото. Тези, които чрез приватизацията ограбиха България“, каза още той.

„Онези агнешки главички, които заедно с шаманите ограбиха България и организираха бизнес кръга си и овладяха и медиите му сложиха етикет „Капитал“.

Всички ние като български граждани и като политици отстояваме спазването на Конституцията и законите. А не някой олигархичен кръг да завладее и трите власти.

Различни власти се опитват да овладеят други власт“, допълни Карадайъ.

„Дори да има предсрочни избори, структурата на Народното събрание ще бъде сходна с тази на последните пет

Българският народ казва на политиците - изпращаме ви там с разум, отговорност и в диалог да сформирате отговорно мнозинство, което да се занимава с дневния ред на хората“, каза Карадайъ, който поясни, че не разбира логиката на ПП-ДБ да не подкрепят първия мандат, но да търсят подкрепа за втория:

„Те казват „С втория мандат ние ще предложим правителство на малцинството“, за което очакват някаква подкрепа, от друга страна заявяват с кои няма да правят нищо и не искат никаква подкрепа, на никаква цена. 

Това са „Възраждане“. От друга страна ПП не искат подкрепа от ГЕРБ и в някои изявления ГЕРБ са сами, в други включват и ДПС“, заяви Карадайъ. 

Лидерът на ДПС подчерта, че така просто няма как да бъде избрано правителство.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук