Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отговаря на въпроси на Илина Беновска на брифинг в централата на ДПС от 29 септември 2020 г.
 
Илиана Беновска: Г-н Карадайъ, вие от ДПС искахте оставката не само на Бойко Борисов, но и тази на Румен Радев, за да се материализира вашата декларация в действие, не е ли редно да призовете главнокомандващия и обединителя на нацията президента Радев да свика КСНС и да обсъдите тези въпроси на държавническо равнище, или вие сте свалили доверието си категорично и от Румен Радев?
 
Мустафа Карадайъ: Изходът от политическата криза изисква диалог, за да се получи този диалог ние сме предложили нашите виждания и те към днешна дата все още са актуални.
 
Илиана Беновска: Не ми отговорихте ясно ще поканите ли президента да свика КСНС, това е един от лостовете за установяване на законност?
 
Мустафа Карадайъ: Диалогът е важен, различни начини има да се стигне до диалога, ние сме го предложили, нашата декларация все още е актуална и е важна.
 
Илиана Беновска: Може ли за изборите да Ви попитам нещо, дава ли ви основание победата на ДПС на тези частични местни избори да си мислите, че ще си възвърнете стоте хиляди загубени гласа от миналите парламентарни избори?
 
Мустафа Карадайъ: Ние се готвим не само в предизборната кампания, ние от избори до избори се готвим, така че изборите ще покажат резултата на този въпрос.