„Всяка година, ние се събираме, за да почетем жертвите на възродителния процес, които са героите на демокрацията. Те са нашите герои. Сега ние с достойнство се опитваме да водим тяхната борба и мисия. Да я продължаваме!“ Това заяви в ардинското село Бял извор лидерът на ДПС и водач на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ на проведения традиционен възпоменателен митинг в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 г. по време на един от етапите на т.нар. „възродителен процес“ в Кърджалийско.

Лидерът на ДПС и водач на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ и част от кандидатите от листата на ДПС бяха посрещнати от членове и симпатизанти на партията. Събитието уважиха още Ибрахим Паша-син на Кязим Ибрахим Паша, зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, евродепутатите Неджми Али, Илхан Кючюк и Искра Михайлова, областният лидер на ДПС Изет Шабан, народните представители от ДПС Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, областният лидер на Младежкото ДПС Байрам Байрам, кметове на общини, председатели на Общински съвети от ДПС от областта, членове и привърженици на ДПС.

„Ние помним и 1964 година, помним жертвите в Барутин и Бял извор през 1972 г., помним и Лъжница, Корница, Брезница през 1973 г. Знаем за 1975-1976 година, знаем за 1982 г., помним и 1984-1985 година. Ние помним всичко! И няма да го забравим! Затова сме тук всякога! Помним и че това се случваше, защото бяхме разединени, а когато се обединихме през 1989 г., под ръководството на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, бяха организирани майските мирни протести, където дадохме своите свидни  жертви, но дадохме и демокрацията на нашата Родина“, заяви Карадайъ.

Той подчерта, че създавайки ДПС, почетният председател на Движението е направил безкръвен преход от тоталитарна власт към демокрация. „Нашата болка, нашата мъка, нашите жертви, нашите пресни гробове, да не ги обърнем в омраза, а напротив в съзидание и да градим нашия живот в нашата родина. Това постигнахме за тези години!“, подчерта лидерът на ДПС.