ДПС ще заседава и ще вземем своите решения преди парламентарното заседание за машинното гласуване. Това каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предаде aгенция „Фокус“.

На въпрос какви са аргументите ДПС да не се регистрира днес в пленарна зала и дали е нямало предварителна уговорка затова с БСП, той отговори, че не е имал възможност да се запознае с аргументите на БСП и посочи, че ДПС имат своите аргументи да не се регистрират в зала.

„Последните години в политическото пространство различни политици и политически партии изказват едни тези, абсолютно неверни и несъстоятелни, без нито да ги аргументират, нито да ги мотивират и в опит да пресечем такъв род проявление“, коментира той.

Попитан дали ДПС ще участва във вторник в парламентарното заседание за разглеждане на машиното гласуване, той посочи: „Централното оперативно бюро, заедно с парламентарното, ще заседаваме и ще вземем своите решения, преди заседанието“.

По думите му ДПС има законодателни предложения за Изборния кодекс. „Ние ще си предложим пак нашите предложения. От нашия опит знаем, че държавата може да го осигури и направи машинното гласуване. Някои наши колеги са участвали в период, когато това нещо много успешно е било реализирано,“ коментира Карадайъ.