Оказахме се в тази ситуация, защото за пореден път в рамките на коалицията, се показваше грубо потъпкване на принципите и неуважение към правилата и хората в коалицията.

Това заяви в ефира на БНТ министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов от ИТН.

Конкретният случай беше, че в 10 без 2 минути се внесе проектобюджетът, който влезе в дневният ред на МС. Правителството трябваше да гледа нещо, което дори не е виждало. Това е преляло чашата на ръководството на ИТН. Много дълги месеци имаше и преди това. Имаше липса на респект, погазване на правила и принципи“, каза той.

Караджов поясни, че това е негово мнение и всеки има право на такова.

„Има бюджет и от ИТН беше заявено, че ще подкрепим социалните части от него за пенсионери, бензина и хората с ниски доходи. Няма причина да няма актуализация на бюджета“, каза той.

Караджов каза, че на всяка лъжа може да отговаря с документ. Той отново показа една купчина от листа, с които доказва становището си.

„Не са подписвани договори без обезпечен финансов ресурс“, заяви той.

Той показа, че през май му е казано от Кирил Петков да създаде работна група, която да изработи закон под надслов „Закон за завършване на откраднатата автомагистрала.

Той подчерта, че е имал инструкции от Рашков, Василев и Петков да продължи договорите с т.нар. „крадливи фирми“.

Караджов подчерта, че още през януари е поискал съставяне на група, която да прецени рисковете от работа с тези фирми, но МС не е направило нищо по въпроса.

„Кирил Петков често греши думите, питайте го защо ме нарича брокер. Той прави доста чести лапсуси. На какво да съм брокер аз“, запита той.

По думите му коалицията не умее да управлява и по-специално ПП.

„Моето министерство работи на пълна пара, въпреки оставката“, подчерта той.

„Ако Петков ме гледа, то той не вярва сам в това, което е казал. Ако седне срещу мен, ще се разкае и ще каже, че не е вярно, че съм корумпиран и съм обслужвал фирми“, завърши министърът в оставка.