Във връзка с някои негативни послания, изразени пред медии по отношение на бъдещето на коалиция „Обединени патриоти“, напомням, че идеята на патриотизма е да обединява, а не да разделя".

Това написа във „Фейсбук“ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО - част от коалиция „Обедини патриоти“ - Красимир Каракачанов.

Ние, Патриотите от ВМРО, винаги сме се опитвали да покажем колко полезна може да е градивната работа и вярваме, че съчетана с енергията на партиите от „Обединени патриоти“, тя може да носи реални ползи за България и българите, продължава Каракачанов и затова изброява в седем точки:

- За ВМРО запазването на коалицията „Обединени патриоти“ е фундаментално важно. За пръв път национално мислещите хора имат своето единно представителство и то изведе идеите на патриотизма на качествено ново ниво.  Всички ясно трябва да осъзнаем задълженията пред нашите избиратели за реализиране на управленската програма.
- Категорично съм за възстановяване на диалога без поставяне на предварителни условия.
 - Вина за сегашното напрежение имат всички участници в коалицията и всеки трябва да осъзнае своята, а не да изтъква чуждата. Никой няма права на ментор в „Обединени патриоти“.
- Изход има, ако има воля за полагане на усилия и загърбване личния и партийния егоизъм.
- Считам, че Съветът на коалицията трябва да се събере възможно най-скоро и да утвърди базисните политики на коалицията през следващия политически сезон.
- Според мен, наложително е приемането на Етични правила като част от коалиционното ни споразумение.
- Всяка от партиите в „Обединени патриоти“ трябва еднозначно да заяви още в следващите дни желае, или не, за в бъдеще да участва в коалицията при провеждане на избори.

Това е отговорът ми към всички зададени и незададени въпроси от последните дни. България над всичко, завършва изявлението си Красимир Каракачанов.