Обръщам се към македонския премиер Зоран Заев като българин, като лидер на ВМРО и като вицепремиер. В Македония трябва да се осъзнаят малко. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините“ по Нова телевизия.

„Когато дойде време да се гласува, аз имам право на глас. Мисля, че в Македония ме разбраха много добре и го приеха мекичко. Позицията ми не е стикована с премиера и парламента. Видяхте и как реагира колежката ми Захариева“, каза още той.

„Тези хора смятат да ни въртят - тупат ни по рамото и ни говорят за приятелство. Влизат в НАТО и почват да си ни въртят както си искат. Ще почнем да се излагаме по стар български обичай и в НАТО, защото ще почнем да се караме по български. Премиерът Бойко Борисов ясно ги е казал тези неща на Заев, добронамереният ни тон и език не е оценяван правилно. Говорят за приятелство и добросъседство, но продължават да правят антибългарска политика“, заяви още Каракачанов.

„Празнуват годишнини от отърваването на българския окупатор, какъв български окупатор? Гледам и изказванията на Заев, как щели да искат македонският език да е признат в Северна Гърция, каква е гаранцията, че няма да искат да е признат и в България? Хайде стига номерца. Година и половина, откакто е подписан договорът ни за добросъседство, македонската част от комисия не прави нищо. Ние им предоставяме български исторически документи, но те казват, че го разбират по друг и различен начин,“ обясни вицепремиерът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!