След днешния дебат между Цачева и Радев стана ясно, че те са идеалната кандидат-президентска двойка. Те са иденомишленици по много въпроси, и по нищо не се различават. Това каза кандидатът за президент Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице" по bTV.
"По основни тези не видях ясни отговори. Например по отношение на нелегалните имигранти. Те бяха загрижени за съдбата им, а не за съдбата на българите". "Не чух нищо по отношение на членството на Турция в ЕС. Ролята на българския президент е да каже ясно думата си, а не да се измъква с клишета", отбеляза Каракачанов. Президентските правомоищия трябва да бъдат завишени, категоричен беше съпредседателят на Патриотичния фронт.

Той даде пример с правото да има законодателна инициатива на президента или правото да поиска вот на доверие или недоверие към кабинета. Според Каракачанов подобни "накъдрени дебати още повече обезкуражавали българите да отидат да гласуват". 

Днес не чух ясната позиция, че българският президент няма да пусне тълпи от бежанци в качеството си на върховен главнокомандващ на армията", заяви той. " Не чух и ясна позиция за връщането на наборната военна служба. В Конституцията ни пише, че защитата на отечеството е дълг на всеки български гражданин, напомни Каракачанов.  Той  добави, че последните правителства я нарушават  по този въпрос.