Спрямо бежанците в България има сбъркана политика. Първото нещо което трябва да заявим е, че няма да допусне заселването на имигранти на българска територия. Ние не сме причина за този поток и не желаем при нас да има квотно разпределение на бежанци. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, говорейки пред камерите на „Карай Направо” по Нова телевизия.
По думите му, заселването им в българските общини е абсолютно престъпление. Според ново постановление, мигрантите ще имат право да получат жилище, социални и здравни осигуровки. „Това означава, че мигрантът може да каже: аз съм тук и четирите ми жени трябва да дойдат тук, както и десетте ми деца”, уточни Каракачанов.

За пример в политиката с бежанците лидерът на ВМРО посочи Австрия. „Страната е направила 3 големи лагера от закрит тип. Като ги хванат ги водят там. Те не са бежанци, те знаят, че в Европа живота е по-лъскав”, добави Каракачанов.
 
На въпрос, какво трябва да правим, ако мигрантите от Турция тръгнат към България, Каракачанов заяви, че  преминаването на българската граница е престъпление и ние трябва да спрем бежанците, като използваме палки и водни струи.
 
Коментирайки шансовете си за балотаж, кандидат-президентът на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ каза, че не обичам да коментира какво ще решат българите, защото политиците казват едно, социолозите друго, а народът решава трето. „Мога да се обзаложа, че ще получа доста над 9% на изборите. От 13-14% нагоре”, добави обаче той. 
 
Каракачанов не пропусна да захапе кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков, който по-рано обвини лидера на ВМРО в агентурно минало. „Трайчо го изгониха с камъни, скандирайки „Трайчо е не се траеш”. Той е човек на Сорос, стипендиант на „Отровено общество”. Той е бивш служител на ЕРП-тата и ги обслужваше, като дигаше цената на тока. Затова хората се вдигнаха и изгониха”, каза той.
 
По думите на Каракачанов, проблемът с гастарбайтерите и мюсюлманската миграция е взривил Европа. „Много българи пътуват навън и виждат какво се случва. Те виждат в западна Европа мюсюлманите, арабите не се интегрират в обществото. Те не са благодарни, че са приети в Европа и ползват благата които са изграждани с десетилетия от европейците. А искат да налагат своите правила защото им се полага”, каза Каракачанов.
 
Кандидат-президентът на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ обеща, че ще работи с всички партии. Смята да е прагматичен с Русия.
 
Запитан, защо в момента няма мигранти по улиците на София, Каракачанов каза, че защото сега навън е студено и бежанците са се скрили там, където ги намират полицейските хайки - хостели, частни квартири, мазета.