България не може да се лиши от статута си на държава, произвеждаща ядрена енергия. Тя трябва да бъде държава, която развива ядрена енергетика, каза в Плевен вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че за него проектът „АЕЦ Белене “ не е загубена и безсмислена кауза. 

"България не може да се лиши от статута си на държава, произвеждаща ядрена енергия, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов и още:

"Проектът "Белене" беше спъван по абсолютно политически причини, външнополитически причини. Тук не трябва да има конюнктура.

Това, което казвам и по темата Македония - българският интрес над всичко. За мен проектът "Белене", не е загубена кауза и не е безсмислена кауза.

И когато си направил едни инвестиции и на едното място, и на другото място, този въпрос да си го връщаш пак, от нулева точка да почваш да го обсъждаш не знам дали е най-целесъобразно. Действително са вложени много пари в проекта "Белене".

Тук възниква въпроса, тази инвестиция, която все пак е част от средствата, които българинът е отделил и то от 30 години насам, че и повече какво правим с тях? Да, има определени външнополитически съображения по тази тема, но аз задавам въпроса:

"А българският интерес къде е? Някой предлага ли компенсации за едно или друго действие?". Ако предлага, да седнем и да го обсъдим, ама ако не предлага, дайте да си вървим по дневния ред на нашето общество."