Не можем да си затваряме очите и да се правим на политкоректни. Това е поредния случай на ромска престъпност! Едни граждани нападнали и пребили един шофьор, а клипът е в интернет, където всеки може да го види. Виждат се едни млади, полуголи и боси тумби цигани, които спират няколко коли, от които слизат поне 20 човека и започват да го бият. Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

Повод за коментара му е случаят отпреди няколко дни, при който група цигани преби водач на туристически автобус на пътя между Карлуково и Луковит пред очите на пътниците. Причината за него е лека катастрофа без ранени - ожулване на боята на двете превозни средства на завой.

Тежък удар за двама от ромския екшън с шофьор в Ловешко

"Фактът е, че има една част от българското население, равноправни на нас, българските граждани, гета, които масово не са интегрирани. През 2019-та година предложих концепция за интегриране на това население - по отношение на неговото образоване и трудова маса, и бях атакуван директно", заяви Каракачанов. И добави още: 

"Последните 30 години се изразходваха милиарди левове за това въпросно интегриране - и какво се получава - едни НПО-та и тартори прибират парите, а това население продължава да живее в 18-ти век. Тези, които ни управляват, не го ли виждат?! Виждат го, но е много по-удобно!

Тези хора са необходими на част от нашите политици по време на избори.

Това създава в тези хора усещането, че са недосегаеми, безнаказани - че могат да пребият някого, че могат да отвличат някого, да се женят и раждат деца на по 13 години.

За каквито и евроценности да ни говорят сега нашите некадърни политици, това е огромен проблем!, отсече Каракачанов. И поясни:

"С хубави приказки и със заклеймяване на хората, които говорят тези приказки, няма да се реши проблема. Да се правим от София, от жълтите павета, че не ги виждаме, а те да продължават да вършат всичко това.

На въпрос какво мисли за ситуацията в Северна Македония и партията, която спечели наскоро изборите в страната, Красимир Каракачанов заяви: 

"Партията, която спечели, начело с Мицкоски, който не е особено интелигентен политик, няма как да даде заден. При клетвата на президентката, тя не спомена конституционното име - Северна, което направи веднага скандал с Гърция. Без България да е предизвикала нещо, те започнаха да се карат и с България. Искат предоговаряне?!

Само че в Скопие политиците отдавна са разбрали, че в последните 3 години България се управлява от политици, които изпълняват, каквото им се каже отвън и не зачитат особено българските ценности. 

В Скопие виждат, че в България политиците са едни мъдри! Като стане въпрос за българските интереси и за Македония, нямам нерви да ги търпя и да ги слушам.

Гърция реагира мигновено, на българското правителство му трябваха два дни - за да обмисли какво да каже, да пита посолството.

Няма сестрински партии, както се огъна Бойко Борисов - няма такива глупости. В Гърция има същия проблем с нахални политици, но гърците реагират мъжки и Скопие свиват ушите. Българите се мотаме, гънем се, сучем се, и, естествено, че те го виждат и се възползват от това.

България трябва да заяви много ясно на партньорите си - ЕС, в своята цялост и общност, единно да спре всякакви разговори със Скопие, докато Македония не се научи да спазва основния принцип в международното право - договорите се спазват, не се коментират и не се усукваш около тях.

По темата за новия генерален секретар на НАТО, Каракачанов също изрази позиция. "От него зависи много, доколкото той е ръководител на институцията. Ролята е важна, но всяка една държава може да участва и е длъжна - при вземане на решенията как да се развива по-нататък политиката на НАТО.

Аз нямам съмнения, че той ще продължи, за съжаление, политиката на Столтенберг - на конфронтация и двойни стандарти.

Европа вече се изтощи - 2 години ковид криза, вече 2 години и половина война. Ще продължим същата политика на дрънкане на оръжия и конфронтации.