Синята каска си изигра своята роля на онзи етап, сега трябва да търсим друго средство. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от Канал 3.

На 18 октомври отбелязваме празника на военния парашутист от Българската армия. Във военния ритуал в знак на преклонение към военните парашутисти, отдали живота си за свободата на Отечеството, пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание“ участва и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Преди това пред журналисти в отговор на въпрос за това какво мисли за раздорите в коалицията, Каракачанов каза, че днес е хубав ден – денят на българския военен парашутист. „И когато отбелязваме един хубав военен празник не ми се говори за политически въпроси. Както знаете, казвал съм го много пъти в ефира на всички телевизии, не коментирам когато мои партньори имат проблеми, не е моя работа, не коментирам“, заяви той.

В отговор на въпрос дали остава още в ролята на синя каска и ще вземе ли страна, Каракачанов заяви, че синята каска си изигра своята роля на онзи етап, сега трябва да търсим друго средство.