Ако ГЕРБ стоят на позицията, на която бяха преди десет дни, когато ние щяхме да вземем мандата, няма да има правителство. Все пак всичко се случва в България, но все пак смятам, че няма да има такова. Това заяви лидерът на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.
"Ние имахме предварителен разговор по покана на Реформаторите и заявихме приоритетите си. На първо е да се спрат ниските доходи и пенсии. Писна ми политици да говорят, че нямат 800 млн. лева да вдигнат пенсиите и няма пари за най-бедните, а да хвърлят милиарди левове в саниране", заяви политикът.

Той добави, че на второ място в приоритета им е темата с миграцията. "Искаме сериозна охрана по границата. Ненормално е да си хвърлил толкова пари за оградата, а камерите да не работят, защото нямало пари за батериите", заяви Каракачанов.

"Хората от малките населени места са оставени на произвола на съдбата – с ниски пенсии, без здравеопазване. Вижте Хитрино –хората се чудят как има такива сгради в 21 век, говорим преди експлозията", каза той.

"Ние сме сложили 4-5 теми на масата и това са теми, които от години говорим. Цинично е да казваш, че няма пари за това и това, а вчера да сложиш втори милиард за саниране", добави Каракачанов.

"Много грозно започна да се получава предизборно. Няма да се възползвам от проблема с Хитрино, за да си правя политически пиар като други", изтъкна политикът.