Лобирам за това Българската армия да получи най-доброто по проектите за самолет, бронирана машина и кораб. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът Красимир Каракачанов, предаде агенция „Фокус“.

„Аз лобирам за едно – за Българската армия и за нейните бойни способности. Както се казва, това, което е добро за армията, значи е добро и за България“, каза още Каракачанов и уточни, че няма никакъв лобизъм.

„Какво означава да спрем разговорите с някои държави? За самолетите са четири държави, а бронираната машина – 4-5, за корабите – 7 или 8. Това означава ли, че с половината ЕС и НАТО в рамките на половин година, докато текат преговорите, не трябва да комуникираме? Както се казва, аз ще лобирам за това Българската армия и Въоръжените ни сили да получат най-доброто възможно решение при тези три проекта. За мен няма идеологически скрупули, нито предпочитания – само това, което е най-доброто“, обясни Каракачанов.

Той уточни, че в понеделник, в 12.00 ч., е крайният срок за офертите и предложенията за самолетите и след това предстои назначаване на комисия.

Попитан как ще коментира оттеглянето от дневния ред на парламента на промените в Закона за местното самоуправление, предложен от Искрен Веселинов, Каракачанов отговори: „В диалог се решава всичко. Оттегляне от днешното заседание не означава оттегляне на идеята изобщо“.