Вчера бе празник, но с Горанов и Томислав Дончев имахме от сутринта още една среща. Идеята бе да обсъдим чисто финансовите аспекти на два проекта за модернизация на армията, които следващата сряда трябва да бъдат гласувани. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на Нова тв.
"Ако бях някъде на празник или бира, нямаше да мога да им отговоря вчера. Съжалявам, че не можах да присъствам и на тържествата в Копривщица. 1 май е и годишнина от Априлското въстание все пак, не само Ден на труда", добави той.

"В края на краищата на опозицията това й е работата - по всеки повод да иска оставки. Подразнихме се, разбира се. Още в петък вечер трябваше да съм в Копривщица или на други места, за които имах покани", каза още Каракачанов.

Запитан защо е казал, че е байганьовско да се критикува властта, той отвърна: "Казах, че не трябва да се прави по байганьовски. Разбирам да кажат, че за година управление на Орешарски са свършили това и това... Те не питат. Разбирам, когато критикуваш, да кажеш кое не ти харесва и как може да стане. А когато ти не си направил нищо и всяко твое управление е свързано с провал, да говориш колко си велик и ще оправиш нещата, ми изглежда чисто политически".

"Винаги съм казвал, че политиците трябва да търсят обединение в българския национален интерес, а не това, което ги разединява. Разбирам да кажат така: "Когато ние управлявахме по време на тройната коалиция или Орешарски, доходите бяха по-високи отколкото сега", каза още вицепремиерът.

"Факт е, че българските доходи са най-ниски, но правителството опитва да вземе мерки. Виждате, че не с толкова бързи и радикални мерки, доходите се увеличават. Последната година има увеличаване на доходи на полицаи и военни - за БСП това не са български граждани ли? БСП отново бяха против да се дават още средства за сектор сигурност! Това не са български граждани ли или граждани са само избирателите? Айде стига с тези партизански подходи", добави той.

"Като ни критикувате, когато 2016 г. предложих в бюджета за 2017 г. да се заложи сумата за минималната пенсия 300 лева, БСП ги нямаше половината в залата. Услужливо си излизаха. Човек като критикува, трябва да каже: "Аз го правех по-добре от вас", каза още Каракачанов.

"Не са ни важни магистралите, не са ни важни парите за учителите, не са ни важни парите за полицаите... За това вчера се пошегувах и поканих Нинова на една бира, ако вече не е седнала да яде агнешко, макар че ние вчера работихме до 17:00 ч.", допълни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!