Имаме двойно повече общински съветници и 14 кандидати на ВМРО отиват на балотаж. Очакванията ми в София не се препокриха. Единият от кандидатите за кметове, който сега стана общински съветник, само плюеше по другите участници. Това каза в "Плюс-минус" по Нова тв министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Когато всички скачаха по г-жа Фандъкова, Джамбазки излезе като джентълмен и се застъпи за нея. Резултатът в София е много по-нисък от очакванията ми. Трябва да си отчетем грешките в кампанията. Нашето желание в София бе да не влизаме в тона на отрицание, а да бъдем по-положителни", допълни той. 

"Джамбазки изнесе кампанията за евроизборите по един блестящ начин. Той е един от най-уважаваните политици в България. Грешката беше наша, по-точно моя, защото искахме да водим положителна кампания, без да атакуваме действащия кмет", каза силовият министър.  

"Колегите от градската организация ще се съберат и ще решат дали да подкрепим Фандъкова. Аз имам своето мнение, но имаме принципи. Не вярвам моето мнение да се различава от тяхното, но оставям такъв е процеса", заключи той.