Спекулациите, че предстои въвеждане на военно положение у нас, бяха разсеяни от министър на отбраната Красимир Каракачанов.

“В тази ситуация не се налага армията да се намесва. МВР има нужния ресурс. Не се налага да блокираме нито един от големите градове. Нито полицията, нито армията няма да предприемат подобни дейности“, казва министърът в предаването "Беновска пита". 

При необходимост служители от Военна полиция са поставени в готовност от министър Каракачанов, за да окажат подкрепа на МВР.

“Отпуснали сме 60 000 комплекта временни облекла и маски от резерва на армията. Имаме близо 200 000 бройки на склад. Ако се наложи ще освободим всички, но се надявам да не се стига до там“, каза още Каракачанов.

Красимир Каракачанов е убеден, че тази криза ще отрезви нацията и ще се справи, тъй като “в историята сме се справяли с много по-тежки ситуации, като финансови кризи, войни и други масови епидемии“.

“Най-тежко ще изпитат кризата малкият и средният бизнес. Тук трябва да се помисли за нещо категорично - да се разсрочат задълженията на хората. С решения на Народното събрание може да се направи това.

Редно е хората със задължения, които нямат приход, да се вземе ясно законово решение, за да не се стигне до мародерство от ЧСИ-та, банки и други подобни“, каза Каракачанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ