Нямам информация за подслушвания на политици или граждани. Редно е да се извади списък при такива изнесени факти. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Карачаканов в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

"Служебното правителство зае ясна позиция по темата за Македония. "Да, България" и "Изправи се  Мутри вън!" са привърженици на присъединяването на Македония, за да се спре руското влияние", допълни лидерът на ВМРО.

Той смята, че служебното правителство е субективно и създава внушения.

А по темата за Северна Македония заяви, че повече от една година натискът към България за Северна Македония не е спирал. Немалко страни членки обаче смятат, че Македония и Албания не са готови да бъдат в ЕС.

Според него сред задължителните условия са Македония да промени образователната си система, тъй като в нея с фалшифицирани факти се възпитава омраза към българското.

Освен това реабилитация на българите, репресирани в Югославската република след 1944 г., защото се наричат българи, както и спиране на езика на омразата през медиите и културните прояви.

По думите му максималното, което може да се направи, е анекс към Договора на добросъседство, в който да се изяснят нещата, които не са разбрани от Скопие.

"Според европейските критерии Турция не минава за демократична, а авторитарна. Служебното правителство да предложи във Видин да се гласува на хартия, а в Турция да изпратим машините", коментира Каракачанов.

За трагедията с падналия самолет той каза, че не е редно да се търсят виновни, тъй като трябва да се изяснят обстоятелствата.