Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов смята, че смъртта на Ахмед Емин е показател, че нещо се случва в ДПС. Преяждането с власт и разпределянето на огромни финансови потоци вероятно е довело до отношения в ДПС, различни от политическите и идейните, коментира той във Велико Търново.

Случаят с началника на кабинета на Ахмен Доган пропуква доверието към непогрешимостта на ръководство на ДПС, но заради капсулирания характер на тази партия едва ли ще се стигне до разцепления или големи конфронтации, заяви Каракачанов.
Той съобщи, че предизборната коалиция „Движение напред" ще бъде учредена на 2 ноември в НДК, когато ще бъдат обявени десетте основни точки в програмата на коалицията. Тя обединява ВМРО, „Лидер” и Земеделски народен съюз. Коалицията остава отворена и за други политически формации, както и за граждански сдружения. Една от основните ни тези е, че следващото българското управление трябва да бъде не партийно, а експертно, посочи още той. Амбицията на „Движение напред" е да стане нов патриотичен балансьор в българския политически живот, каза Каракачанов. /БЛИЦ