Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди днес готовността си да напусне правителството, ако не се реши въпросът с ромите. ,,Какъв е смисълът да стоиш в едно управление, в което такъв важен въпрос не се решава, попита той пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на министрите на отбраната от НАТО. Всяка държава от ЕС е намерила механизми, доста по-строги от тези, които предлагам, да се контролират тези процеси'', добави той пред журналисти.

,,В някои държави директно се отнемат децата от семействата, ако семействата не се грижат - да ги изпращат редовно на училище и да ги възпитават. Дезинтеграцията сред част от това население застрашава България. Крайно време е някой да хване бика за рогата'', посочи вицепремиерът.

,,Концепцията е важна, защото повече не може да продължава така в България. Ако питате обикновен българин кои са трите най-големи въпроса за решаване, това ще бъде един от трите. Част от това население не желае да разбере, че освен права, има и задължения. Има роми съвсем нормални хора - живеят, спазват законите, работят, учат'', добави вицепремиерът,