Такъв хаос и безотговорност кипи в управлението... Борисов се скри, но той носи отговорност. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова с идея как да излезе България от коронакризата


"Днешен пример - онзи ден излиза здравният министър и казва да се носят маски на открито, а след 1 час излиза Борисов и казва: "Ще ги носите на открито, ако има много хора".

Кунчев днес казва: "Ще променим заповедта за карантината и няма да се отнася за някои хора". След 2 часа излиза здравният министър и казва: "Не, няма да променяме закона", каза още тя в телевизионно интервю.

"Не може законът за едни да е един, за други - друг. Нямат никаква идея", добави Нинова.

"Избягаха от отговорност! Прехвърлиха отговорността на кметовете да решават кога да затварят дискотеките, а на директорите - да решат кога да затварят училищата", уточни още тя.

"Настояваме да въведат в действие националния план за действие при грипна пандемия", каза лидерът на БСП. 

По думите й трябва да има система и например при направени 1000 теста, ако има 100 положителни, да се задейства план А, при 200 - да се приложи план Б, а при 300 - да се направи трето. 

Според лидера на БСП решенията на президента Радев са си негова отговорност и той трябва да си я носи.

"Където има съвпадение на позиции, сме го налагали... По много закони той е налагал вета. Там, където е имало противоречия, сме ги изразявали. Когато напуснахме парламента, Радев призова БСП да се върне в парламента. Тогава му казах да не се меси в партийните въпроси", каза още тя. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!