Подхвърлянето на тези във въздуха за изборите е контрапродуктивно и е опипване на почвата. Това заяви пред БНР проф. Красимир Калинов, бивш член на Централната избирателна комисия.

Той подчерта, че много европейски страни са провели съвсем легално и по всички правила изборите си. По тази причина той не вижда защо това да не може да стане и у нас. Според Калинов подобно твърдение е неетично.

По негови думи гласуване по пощата е "абсурд". Калинов прогнозира и че най-вероятно хората под карантина няма да могат да гласуват, тъй като, ако го направят, ще има нарушаване на обществени права.

Според него трябва да се търси баланс.

Бившият член на ЦИК бе категоричен, че към момента гласуването по интернет е ненадеждно. По негови думи досега не сме попадали в такава обстановка, поради което трябва да се мислят по-различни решения. И предизборните кампании ще се провеждат различно - по електронен път - във фейсбук, по радиото, по телевизията, посочи той.

Според него е важно да не се създаде масово впечатление на недоверие в изборите.

Припомняме, по-рано днес президентът обяви, че изборите трябва да бъдат проведени в срок - 28 март, с доставени лицензирани машини и всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот, минимизирайки риска за неговото здраве.