Другата седмица ще има нова среща в тристранен формат между ИТН, ДБ и ИБГНИ. Това стана ясно от думите на Николай Хаджигенов от Изправи се БГ. Ние идваме" след експертните разговори в НДК, които провежда ИТН за изчистване на политиките на бъдещия кабинет.

"Съдейки от разговора за правосъдие – правителство ще има. Предполагам че сме близко", каза той.

Поясни, че не са обсъждали идеята на ИТН за прекият избор на главния прокурор. По думите му ИТН били съгласни да отложат това обсъждане по-напред във времето.

Според него тази идея няма да мине никога. Не бил сега и време за конституционна реформа, защото това изисква време.

"Напълно имаме съвпадения с данъчната политика на ИТН- запазването на 10%, корпоративен данък, запазването на плоския данък и включването на необлагаемия минимум, което и ние сме обещали", заяви Мария Капон.

"Може да кажем ,че в икономика искаме да имаме много висок ръст от 7-8% устойчив ръст на икономиката. Трябва да намерим начин да подкрепим общините чрез данъчна политика за децентрализация. Това е революционно. Така че общините да не бъдат на колене пред, което и да е правителство", каза тя.

Мая Манолова припомни, че настояват от първи октомври да влязат сила предложенията им за хората с увреждания и подкрепата за семейства с деца. "Със сигурност ще има промени от първи октомври ще продължаваме да настояваме", каза тя.

Манолова бе категорична, че няма намерения за приватизация на ББР или концесиите за магистралите.