Искаме да видим програма и персоналния състав на проектокабинета, не само приоритети. Вероятно Петков и Василев ще са част от проектокабинета. Има редица условия. Това заяви в интервю за "Още от деня" Халил Летифов от ДПС.

"Отидохме да потвърдим заявката си, че трябва да има диалог и да се участва в разговорите. Зададохме конкретни въпроси за нарушаване на Конституцията от Петков, за нарушаването на правата на българските граждани по време на изборите от страна на МВР, ръководено от Рашков.

Получихме, че трябва да гледаме напред, а не отговор. Гледаме напред и ще направим всичко възможно да участваме конструктивно и във втория мандат. Трябва да кажем как ще излезем от тази тежка ситуация", добави той.

Според него, обаче, подходът и целта е да не се избере правителство с втория мандат. "Критиките към ПП са много и са основателни. Днес сме в тежка политическа криза, социална и енергийна криза. Акад. Денков стана ясно, че е част от партийното ръководство на ПП. ГЕРБ успяха да превъзмогнат своята партийност и да предложат непартиен кандидат и по този начин да потърсят по-широка подкрепа", коментира още Летифов.

ДПС ще направят усилия и за реализиране на третия мандат, ако се стигне до него.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук