Ще вземем всички мерки като опозиция, от ДПС зависи дневният ред и това дали ще има заседание. Не заплашваме ГЕРБ, всички видяхме, че на ДПС се крепи всички. Как ще управляват 4 години, като не може да съберат кворум. Ние сме фактор в политиката.  Това заяви зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид в предаването "Още от деня" по БНТ. 

"От такива като Валери Симеонов се раждат такива като Северин Красимиров. Проблемът не е Симеонов, а тази ненужна коалиция", каза още той. 

"Премиерът е виновен, че търпи подобно поведение на негови подчинени. Не приемам, че ако имаше искане на оставка от страна на Бойко Борисов няма да има правна сила", категоричен бе Хамид. 

"Искаме програма и приоритети, а не по схемата "седни, да седна". Така системата не се променя. Основната грешка е на ГЕРБ, че допуснаха ОП в парламента. Ако се роди същият модел, държавата няма да върви на никъде", допълни зам.-председателят на ДПС. 

"Не бяхме съгласни с мотивите на БСП за вота на недоверие", разкри Хамид.  

"Държавата се превърна в премиерска република, а не парламентарна република. Трябва да върнем държавността. В кацата изтичат огромни ресурси на българските граждани", завърши Хамид Хамид.