Година преди следващите парламентарни избори вице-председателят на ДПС Хамид Хамид не вижда смисъл да се прибягва към предсрочен вот, независимо от състоянието в което се намира управляващата коалиция в лицето на ГЕРБ и Патриотите. Това мнение изрази той пред Любомир Огнянов в предаването “Офанзива“.

“В момента не виждаме условия за предсрочен вот. Няма ясна политическа формация или група от формации, които да заменят този модел на управление. Ние сме против да се стигне до нова подобна формация на аритметично мнозинство, което да не прави нищо.

Но това, че не виждаме условия за предсрочни избори, няма да ни спре да твърдим, че страната е в хаос. Управлява се ден за ден, без реформи и без идеята и желание за такива. Това прелитане от криза в криза, може би опазва за сега тази коалиция на власт“
, каза Хамид.

На политическата сцена вече официално се появи партията на Слави Трифонов “Има такъв народ“, което се очертава да е новият голям играч при следващото национално гласуване.

Но един от лидерите на Движението за права и свободи не изрази притеснение от този факт, посочвайки успеха при предходните парламентарни избори, когато партията трябваше да докаже мястото си в парламента в конкуренцията на ДОСТ.

По повод все по-актуалната тема с машинното гласуване, депутатът каза:

“Преди да кажем, че искаме хартиено или машинно гласуване, трябва да решим какво искаме да постигне. Трябва да се изведе основната цел. И това е да минимизираме субективния елемент при преброяването на бюлетините и при съставянето на секционния протокол. Факт е, че там са най-големите нарушения и грешки при избирателния процес“.

Подробности от цялото интервю може да видите във видеото.