Свидетели сме на доста примитивна политическа игра - за интереси, за по-твърд електорат. Имаме да решаваме прагматични задачи, а в задния ни двор вършеят джуджета, главни прокурори, служби - овъртяни в незаконни начини на работа. 

Това заяви финансовият анализатор Левон Хампарцумян в ефира на Bulgaria On Air.

"Някакъв човечец с два телефона, който спи на Боянските гробища е направил това - не звучи убедително... Ако нещо изглежда като мафиотска структура, действа като мафиотска структура  - явно е мафиотска структура, а не е "Червен пират". Подценяват средната интелигентност на българското население", заяви Хампарцумян.

"Ако беше един, нямаше да се карат помежду си и да се трепят. Опитват се да създадат нещо като република на страха, ако не им се получават схемите, ще дойдат данъчните, няма да те пуснат, ще ти образуват не знам какво - това е друг вид Конституция, друг вид закон, друг начин държавата да върви. Кой в ЕС може да въвежда частно смъртно наказание", заяви гостът.

Във връзка с влизането на България в Еврозоната тай прогнозира, че шансовете ни за януари 2025 г. са над 50%: "Трябва да се създадат условия инфлацията да тръгне надолу, зависи как се смята. Методиката на сметките може да ни даде малък счетоводен бонус".

"По-важното от губене на европейски пари е подреждането на политеческата среда по начин, по който да осигурем стабилитет и устойчивост. Дали ще дойдат 1-2-3 млрд. е бонус. Ако се превърнем в държава, която зависи от външните финансови инжекции, не ни чакат добри години", заключи Хампарцумян.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук