Харалан Александров смята, че това са напълно провалени отношения и приложи аргументи защо мисли така.

„Винаги съм смятал, че в политиката най-важно е доверието и способността на хората да работят заедно и да функционират като екип, не да са харесват.

Това не е налице, след като ГЕРБ се чувстват обидени, а ПП-ДБ – измамени. При тази степен на ерозия на връзката, някаква перверзия ще бъде да работят заедно.

Двете страни са решили да отидат на избори и седенето в тази коалиция е непоносимо по ред причини“, заяви той в ефира на NOVA.

„Моята хипотеза е, че настроенията в двете партии са отиване на избори, след като тази коалиция до голяма степен е нещо като семейство, в което насила са събрани хората в резултат на специфични обсотятелства преди 9 месеца.

Тогава имаше необходимост да се въведат промени в конституцията, които отпаднаха с ограничението на едноличното управление на президента. Вторият мотив – геополитическата ситуация, се промени към зле, и голямата надежда да приключи войната щастливо, не се състоя.

Тези външни обстоятелства, които изискваха тези хора да стоят заедно, след като се ненавиждат и едните презират другите, това непоносимо състояние, то е морално патологично.

Най-здравословно е да приключи този цирк и да отидем на избори, за да им олекне на двете страни и да се нормализира ситуацията“, добави Александров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук